logo

SPARA PENGAR

Sköta bokföringen själv

Konteringstips är en tjänst som utvecklats för att göra det enkelt för dig som småföretagare göra bokföringen själv. 

Vad behöver jag för att komma igång med att sköta min egen bokföring?

1.

Bokföringsprogram

för att registrera dina affärshändelser behöver du ett bokföringsprogram som t.ex. Visma eEkonomi. I de flesta bokföringsprogram går det att automatisera bokföringen genom att lägga upp en automatkontering eller genom grundläggande företagsinställningar. Detta innebär att du slipper med att fördela belopp på olika konton varje gång du bokför en faktura eller skapar en kundfaktura. Behöver du hjälp med att välja bokföringsprogram och göra grundläggande inställningar? Vi hjälper dig att välja rätt bokföringsprogram och lägga upp grundläggande inställningar.
2.

Kontera/bokföra:

Detta innebär att du behöver registrera varje verifikation i ett konto i bokföringsprogrammet. Ditt bokföringsprogram som har inställningar för automatkontering kommer att sköta det mesta av konteringar. I de situationer där automat konteringen inte sker kan du få hjälp av Konteringstips.se 

Bokslut, årsredovisning och inkomstdeklaration:

Bokslutet är en sammanställning av bokföringen. Det finns olika typer av bokslut. Vilken typ ditt företag ska upprätta beror bland annat på företagets omsättning. Det är bokslutet som ligger till grund för företagets beskattning.

Behöver du hjälpa med göra bokslut, upprättande av årsredovisning och inkomstdeklaration? 

Kontakta oss på konteringstips@tswab.se

Spela videoklipp