logo

Vill du veta mer?

Vanliga frågor om vår tjänst

Driver du eget företag? Funderar du på att själv börja bokföra åt ditt bolag? Då är konteringstips tjänsten för dig!

Har du själv någon fråga om hur programmet fungerar? Ställ den till oss genom vårt frågeformulär.

Frågor om konteringstips

Det är antal verifikationer ditt företag har som är avgörande i prissättningen. Fler verifikationer innebär mer jobb för Redovisningsbyrå. I en studie som genomförts av AGERAS visar att redovisningskonsulter har erbjudit priser per verifikation med en spridning på 20-50 kr per verifikation. Snitt var 37 kr per verifikation. Hinner du inte skötta bokföringen själv och önskar få offert kontakta oss här

Ja, vi kan hjälpa dig med bokslut och upprättande av årsredovisning. Kontakta oss om du önskar att få offert.

Det är väldigt lätt att komma igång. Allt du behöver göra är att registrera dig och sedan logga in. Därefter kan du börja söka efter konteringsexempel.

Ja, vi kan hjälpa dig att beställa bokföringsprogrammet visma eEkonomi och sätta upp ditt företag i bokföringsprogrammet och göra grundläggande inställningar. Vi kan även utbilda dig att använda bokföringsprogrammet. Skicka dina  kontaktuppgifter så kontaktar vi dig.

Tjänsten konteringstips är kostnadsfri. Det du behöver gör är registrera ett kostnadsfritt konto då får du tillgång till exempelverifikation som visar hur en affärstransaktion konteras. Du kan helt enkelt söka på typ av affärshändelse, beskrivning av köpt/såld vara eller namn på fakturautställare m.m.

Vill du ha möjlighet att ställa frågor då behöver du prenumeration på tjänsten Frågeservice.

När du ska deklarera beror på hur du är registrerad. Du kan vara registrerad för att deklarera momsen en gång per år, varje kvartal eller varje månad.

Ja, har du för avsikt att driva ett företag som säljer varor eller tjänster som är momspliktiga ska du registrera dig.

Bokföring är det praktiska arbetet med att löpande registrera olika händelser, t ex inköp och försäljning på olika konton. Det är ett system för att ordna och behandla ekonomiska händelser (affärshändelser) i ett företag.

När du bokför ordnar du dina affärshändelser som kvitton, fakturor och andra underlag för att registrera och redovisa dem i registreringsordning (grundbok) och systematisk ordning (huvudbok).

Ideella föreningar är bokföringsskyldiga om värdet av deras tillgångar överstiger en och en halv miljon kronor. De är också bokföringsskyldiga om de bedriver näringsverksamhet eller är moderföretag i en koncern.

När du får en faktura ska du alltid titta på säljarens momsregistreringsnummer som finns angivet på fakturan. Om det är svenska säljare börjar momsregistreringsnummer med SE och slutar med 01. Google Adwords annonstjänster köps från Google Irland och på fakturan framgår också momsregistreringsnummer som börjar med IE. Köp av reklamtjänst och annonsering genom Google Adwords ska redovisas enligt reglerna om omvänd skattskyldighet. Omvänd skattskyldighet innebär att köparen ska redovisa moms på köpet.  Anta att du har fått faktura från Google Ireland för köp av annonseringstjänster för 1 000 kr exkl. moms. Nedan ser du konteringsexempel.

Konto Debet  

Kredit

 

5910 1000  
2645 250  
2614   250
2440   1000

Fråga oss gärna om vår tjänst!

Har du någon fundering som du inte hittar svar på här på sidan? Skicka in din fråga till oss via formuläret.
Jag vill bli informerad via mail när frågan behandlats
Integritetspolicy *

Läs integritetspolicyn här (öppnas i nytt fönster)